Vykořisťují banky své klienty? Asociace sdružuje dvě třetiny všech peněžních ústavů a 77 procent bankovního kapitálu. - Velek, J.
Rozhovor s prezidentom Bankovej asociácie v Prahe, ktorá vznikla v r. 1990. Inštitúcia združuje banky a peňažné ústavy, ktoré prostredníctvom asociácie formulujú spoločné stanoviská bánk voči Českej národnej banke, legislatíve, verejnosti. Cieľom asociácie je tiež podpora vzájomnej výhodnej spolupráce bánk. Asociácia má zastúpenie v Komisii pre bankovníctvo v Parlamente ČR. V asociácii sú združené banky a peňažné ústavy zo zahraničia a tiež niekoľko najväčších slovenských bánk.