Symulacyjna analiza mozliwosci zabezpieczenia sie przed ryzykiem kursowym. - Czubek, H.S
Doteraz sa poľské podniky zahraničného obchodu zabezpečujú pred kurzovým rizikom jeho presunutím na posledného klienta. Zabezpečiť sa však možno aj transakciou na termínovom trhu v dolároch alebo markách. Autori porovnávajú výsledky, aké možno dosiahnuť použitím oboch spôsobov a predkladajú ich výskumu. Nákup depozitných certifikátov. Uvádza príklad ochrany pred kurzovým rizikom a jeho schému. Transakcie na termínovom trhu. Závery.