Směnka jako platební prostředek. 1. - Žemlička, J.
Zmenka a jej výhody. Platobný styk prostredníctvom zmeniek. Vzťah veriteľ - dlžník. Odkúpenie zmeniek bankou (eskont). Osoby pracujúce so zmenkami - akceptant, aval, dlžník zmenečný, indosant, remitent atď. Základné druhy zmeniek. Zmenky v obchodných transakciách - obchodné a finančné zmenky. Obsah zmenky - zmenka vlastná, zmenka cudzia. Terminológia používaná v zmenečnom riadení.