Az önprivatizáció általános elmélete a nemzetközi (Management Buy-out) és a magyar gyakorlat alapján. - Herbert, D.
Pojem sebaprivatizácie, t.j. privatizácie podniku vlastným manažmentom. Hlavné typy vykúpenia podniku vlastným manažmentom a zamestnancami podniku. Financovanie kúpy zamestnaneckých účastín. Využitie privatizačného úveru. Ľudské faktory vykúpenia podniku (cena, úver, problém novej pracovnej sily...). Zodpovednosť vedúcich za fungovanie podniku a ich úlohy pri prevode vlastníctva. Prostriedky zamestnancov a investori zvonka.