K vývoji amerického zemědělství z hlediska zemědělského zahraničního obchodu. - Tvrdoň, Jiří
Analýza vývojových tendencií amerického poľnohospodárstva. Odbytové aspekty vybraných výrobkov. Charakteristika základných a odbytových tendencií v živočíšnej a rastlinnej výrobe. Rozširovanie exportu výrobkov živočíšnej výroby na úkor iných komodít (obilniny, soja). Efektívnosť zahraničného obchodu a jej vplyv na trhovú hodnotu fariem a cenu pôdy.