Vývojové tendence zemědělství ve světě. - Bečvářová, Věra
Pozícia poľnohospodárstva a poľnohospodára nielen ako výrobcov potravín. Poľnohospodárstvo a ekológia. Podiel poľnohospodárstva na hrubom národnom produkte. Rozdielny prístup jednotlivých krajín pri tvorbe agrárnej politiky (zámorske štáty a Európske spoločenstvá). Prístup ČSFR k poľnohospodárstvu. Základné princípy uplatňované v trhovom hospodárstve - trhový, ekologický a extenzifikačný princíp.