Prostředky MMF - zdroje a ich užití. - Olšovský, R.
Medzinárodný menový fond používa svoje prostriedky na poskytovanie pomoci členským krajinám pri prefinancovaní potrieb platobnej bilancie. Prostriedky MMF sa skladajú z vlastných zdrojov (členské kvóty), požičaných zdrojov a z prostriedkov SDA (Special Disbursement Account). Stanovenie kvóty pre nových členov MMF a ich prehodnocovanie. Čerpanie zdrojov MMF a formy finančnej pomoci.