Povinnosti podnikateľov voči spotrebiteľom. Zákazníkov v Čechách, ako aj na Slovensku chráni rovnaká právna norma. - Hron, S.
Zákon FZ ČSFR č. 634/92 Sb. o ochrane spotrebiteľa platí v ČR a SR. Od 1.1.1993 platí nový zákon, ktorý upresňuje pravidlá vzájomného vzťahu medzi podnikateľom a spotrebiteľom. Úprava znamená zvýšenú právnu ochranu spotrebiteľa. Priestupky voči spotrebiteľom sú sankcionované príslušnými kontrolnými orgánmi. Komentované paragrafy č. 3 o predávaní výrobkov a poskytovaní služieb, č. 7 o predaji nebezpečných výrobkov, č. 12 informácie o cenách výrobkov, vybavovanie reklamácií. Zákon č. 632/92 Sb. o technických normách znevýhodňuje podnikateľov.