Majetkové účasti v sousedním státě. Co říkají právní normy o podnikání na území SR a ČR: v zásadě stejná práva. - Bečvář, O.
Situácia po vzniku dvoch samostatných republík ČR a SR od 1.1.1993 v oblasti vlastníckych a organizačných vzťahov. Právne normy ovplyvňujúce novú situáciu. Obchodný zákonník - paragrafy o podnikaní v zahraničí, prevode majetku štátu na iné osoby. Dohoda medzi vládou ČR a SR o zamedzení dvojitého zdanenia a o podpore a ochrane investícií. Právne formy.