Pojištění exportních úvěrů - důležitý prvek státní podpory vývozu. - Parízek, P.
Význam exportu pre ekonomický rast krajiny a úloha štátu pri vytváraní systému podpory exportu. Založenie Exportnej garančnej a poisťovacej spoločnosti (EGAP) v r. 1991 a jej transformácia od r. 1993. Koncepcia fungovania EGAPu, štruktúra jeho orgánov, podnikateľská filozofia a poisťovacie služby pre vývozcov tovaru v ČR.