Zákon Národnej Rady Slovenskej republiky č. 7/1993 Z.z. zo 17. decembra 1992 o zriadení Národnej poisťovne a o financovaní zdravotného poistenia, nemocenského poistenia a dôchodkového poistenia.
Plné znenie Zákona NR SR o zriadení Národnej poisťovne a o financovaní zdravotného poistenia, nemocenského a dôchodkového poistenia zo 17.12.1992. Účel zákona. Orgány poisťovne. Hospodárenie poisťovne. Poplatok za neplnenie oznamovacej povinnosti. Spoločné ustanovenia. Prechodné a záverečné ustanovenia.