Trh a životní prostředí. Příspevěk Ronalda Coase a jeho význam pro transformující se hospodářství. - Leeds, M.A
Coaseova veta (teoréma) ukazuje, že voľne fungujúci trh môže alokovať zdroje lepšie ako vláda, a to aj pri tzv. zlyhaní trhu ako napr. existencia negatívnych externalít. Jednoduchý model vplyvu negatívnych externalít na spoločnosť. Vláda a negatívne externality - Pigouova daň. Trh a negatívne externality. Dôsledky Coaseovej vety pre bývalé centrálne plánované ekonomiky.