Len privatizácia nestačí. Pre štátne i súkromné firmy platia rovnaké pravidlá úspešnosti. - Bajánek, J.
Niektoré opatrenia, ktoré by mali podniky po transformácii zo štátneho na súkromné uskutočniť, aby boli konkurencieschopné v trhovej ekonomike: stanoviť ciele a stratégiu, čiže plánovať, čím si získajú zamestnancov, mať schopnosť čeliť rizikám, nechať rozhodovať tých, čo zodpovedajú, nie výbory, chápať transformáciu ako trvalý proces, racionálnosť, čiže skromnosť a šetrnosť (všeobecne a najmä z hľadiska času).