Etika v podnikání. - Bohatá, M.
Obsah pojmu etika podnikania. Etika v podnikaní by mala prispieť ku zdokonaleniu praktík v podnikaní. Základné požiadavky: a/ etika podnikania by mala byť zameraná na praktické rozhodovanie a konanie, b/ nesmie len ospravedlňovať alebo kritizovať daný stav, ale musí byť inovatívna a otvorená novým perspektívam konania. Najvhodnejší model podnikateľskej etiky je model kooperácie, ktorý obidve disciplíny (etiku a ekonomiku) chápe ako nezávislé a rovnocenné.