<La> política científica y tecnológica en el nuevo entorno de América Latina. - Sagasti, F.R
Analýza zmien v kontexte a obsahu vedeckotechnickej politiky LA v priebehu posledných 40 rokov. Zmeny v koncepciách vedeckotechnickej politiky v súlade so zmenami v ekonomickej a sociálnej oblasti. Perspektívy a orientácia vedeckotechnickej politiky. Dôraz na oživenie ekonomiky. Nutnosť zvýšiť a rozvinúť kapacitu vedy a rozhodne podporiť sektor výroby a služieb.