Príjmový i cenový vejár sa čoraz viac otvára. Vplyv transformačného procesu na kvalitu života. - Romanová, Jarmila
Vplyv transformácie na sociálne ukazovatele kvality života spoločnosti - nezamestnanosť, zmeny cenových hladín a cenových štruktúr. Nárast miery úspor, pokles kúpyschopnosti domácnosti. Diferencovanosť príjmov osôb i domácností. Domácnosti pod hranicou chudoby, pod hranicou životného minima.