Smíšené koncerny: Přinese diversifikace strategickou výhodu?
Zmiešané koncerny - konglomeráty (napr. výroba áut, varenie piva, obchodovanie ap.) sú v súčasnosti v módnom kurze manažmentu. Úspešné konglomeráty sa koncentrujú len na 3-4 obchodné oblasti. Zmiešané koncerny v Nemecku. (Wirtschafts Woche, 1992, č. 4, s.52-56.).