Státní dluh a inflace. - Bulíř, Aleš
Východiská dynamickej verzie statického modelu Darby (1985), použitého pre analýzu problému. Vládne rozpočtové obmedzenia, jednoduchý dynamický model ponukovej strany ekonomiky. Scenáre inflačného vývoja a jednoduchý kvantitatívny príklad. Deficit štátneho rozpočtu pri nízkej úrokovej sadzbe. Vplyv deficitu na príjmy z emisie obligácií a ich závislosť na reakcii úrokových sadzieb, resp. dopytu po obligáciách pri daných úrokových sadzbách a raste dôchodku.