Reálny devizový kurs, diferencované zboží a neobchodní zboží. - Holman, R.
Teória parity kúpnej sily a diferencovanosť tovaru. Odchýlky nominálneho devízového kurzu od parity kúpnej sily. Neobchodný tovar (t.j. tovar, ktorý nie je predmetom medzinárodného obchodu) ako hlavná príčina dlhodobých odchýlok nominálneho devízového kurzu. Cena neobchodného tovaru.