Peníze, nebo úvěry? - Bulíř, Aleš
Spôsoby uplatnenia monetárnej politiky v ekonomike. Porovnanie tradičného "peňažného" a modernejšieho "úverového" výkladu monetárnej politiky. Podľa úverového výkladu účinok istého typu monetárnej politiky nezáleží len od zmien úrokových sadzieb, ale v značnej miere aj od ochoty bánk poskytovať pôžičky. Úloha úveru v hospodárskom cykle.