Rekonštrukcia zvyšuje bonitu Chemicelulózy pred privatizáciou. Záujmy slovenského výrobcu a škandinávskych bánk sa preťali na Považí. - Prosnan, Jozef
Charakteristika štátneho podniku Chemicelulóza Žilina, výrobcu hygienického papiera (60 perc. produkcie vyváža). Priority marketingového plánu, snaha udržať a rozšíriť zahraničné trhy v spolupráci s americkou firmou Scott. Zahraničné investície od konzorcia škandinávskych severských bánk v rámci ekologizácie výroby. Šance firmy Scott na kúpu celého podniku vo verejnej súťaži.