El ECU está en el aire: crónica de la crisis monetaria. - Salinas Chávez, A.
Latinskoamerický pohľad a hodnotenie menového vývoja ES v 1992, ktorý mal byť považovaný za symbolický rok konsolidácie jednotnej Európy, ale zmenil sa na krízový rok integračných snáh, okrem iného v menovej oblasti. Prístup hlavných krajín ES v menovej únii. Rokovania v Maastrichte. Menová jednota za každú cenu?