<La> globalización hacia un nuevo tipo de hegemonía. - Kuri-Gaytán, A.
Proces internacionalizácie výroby a inovačných technológií na konci 20. storočia. Rozširovanie regionálnej integrácie - intenzívna tvorba regionálnych obchodných blokov. Príčiny a následky globalizácie. Tendencie od národných ekonomík smerom k hegemónii svetovej ekonomiky. Súťaživosť na jednej a kooperácia na druhej strane v procese globalizácie.