Sprísnené sankcie. Dodávky a preprava tovarov do Juhoslávie a cez jej územie len na osobitnú žiadosť.
Rezolúcia 820 (1993) prijatá Radou bezpečnosti 17. apríla 1993 a Smernica Sankčného výboru OSN 713/1991, doplnenej 26. apríla 1993 - obe sprísňujú sankčný režim voči Juhoslávii (Srbsko a Čierna Hora). Ich dopad na slovenské hospodárske subjekty. Vzor žiadosti o prepravu tovaru.