Váhy sa nakláňajú na maďarskú stranu. Achillovou pätou Gabčíkova je jeho politický rozmer. - Prosnan, Jozef
Straty, ktoré vznikajú Slovensku zastavením prác na vodnom diele Gabčíkovo-Nagymaros. Podľa medzištátnej čs.-maďarskej zmluvy mala byť prvá elektrická energia vyrobená už v r. 1990. Náhradné riešenie - variant C - spolitizovanie problému. Nevyhnutnosť odpolitizovania a riešenia len z odborného hľadiska.