Zdravotnictví v dnešních podmínkách. Možnosti privatizace zdravotnických zařízení a postup při jejich provozu. - Lodinová, R.
Transformácia zdravotníctva. Prechod od centrálneho financovania k financovaniu viaczdrojovému privatizáciou zdravotníckych zariadení štátnych, vznikom neštátnych zdravotníckych zariadení. Poskytovanie zvýhodnených úverov. Program AESKULAP - určený fyzickým a právnickým osobám so sídlom v ČR. Získanie zdravotníckeho zariadenia formou leasingu. Reklama a propagácia neštátnych zdravotných zariadení. Platby a poistenie občanov v zdravotníctve uvádzajú vyhl. MZ ČR.