Podaná ruka začínajícím. Nadace Prospo poradí, pomůže, zprostředkuje, ale nedá peníze. - Zajkr, B.
Nadácia PROSPO (pre podporu a rozvoj súkromného podnikania) vznikla 1.10.1992 ako neštátna inštitúcia bez príspevku štátneho rozpočtu. Nadácia bola založená v spolupráci so Združením kresťanských podnikateľov a manažérov a Nadáciou Konrada Adenauera. Okrem rozširovania možností školení a výchovy podnikateľov spracováva a predkladá vybrané podnikateľské zámery pre projekty spolupráce s pomocou flámskej vlády súkromnému podnikaniu v ČR a SR.