Integration von BDE, Produktionsplanung und Personalwirtschaft. Konzepte und Lösungen. - Kremer, H.J
Rôznorodosť oblastí zberu podnikových dát (pracovný čas, kontrola vstupu, objednávky, skladové údaje, stroje, jedáleň a dopravný park). Hardwarová integrácia zberu dát. Systémy off line a on line. Decentralizovaný zber dát. Integrácia dát na základe systémovej koncepcie- periférne zberače spojené on line s koncentrátorom UNIX. Potreba integrovaných dát predovšetkým v oblasti termínu dodávok a času prítomnosti pracovníkov.