Náklady [výdaje] a výnosy [příjmy] v účetnictví občanských sdružení od roku 1993. 1. - Tuček, V.
Zisťovanie hospodárskeho výsledku politických strán, hnutí a občianskych združení a iných nezárobkových organizácií. Trieda 4 - Náklady (výdaje) na činnosti organizácie a trieda 6 - Výnosy (príjmy) z prevádzkovej činnosti organizácie. Účtovné skupiny 40-47 Náklady (výdaje) na prevádzkové činnosti organizácie. Účtovná skupina 48 - Predané stále a obežné aktíva. Účtovná skupina 49 - Poskytnuté príspevky.