Kde je jablko sváru. Do budovania dlhodobých medzipodnikových vzťahov musí vstúpiť aj štát. - Nguyen Quyet Thang
Príčiny odbytových problémov slovenských podnikov a absencie medzipodnikových vzťahov - rozpad východných trhov, privatizácia a realizácia krátkodobých cieľov, platobná neschopnosť. Bartrové obchody a platenie za hotové svedectvom o zlyhaní daňovej politiky a daňovej kontroly štátu.