Mythos und Realität von Lean Production in Japan. <Eine> kritische Auseinandersetzung mit den Ergebnissen der MIT-Studie. - Jürgens, U.
Mytologizácia konceptu "štíhlej výroby" ako vysvetlenie konkurenčnej sily japonských podnikov. Skutočné faktory vysokej japonskej konkurencieschopnosti: Kapitálové a personálne náklady. Úloha daní. Kritika kritérií štíhlej výroby v štúdii MIT. Tímová koncepcia v japonskej organizácii výroby. Porovnanie organizácie práce v japonských a nemeckých podnikoch. Tvorivosť a tímová práca v Japonsku.