Typy poradenských stratégií. - Ždímal, M.
Tri typy poradenských stratégií. Stratégia typu Motýľ (hlavnými prostriedkami sú prednášky, výklady, ukážky ap.). Stratégia typu Rejtar (hlavnými prostriedkami sú analytická výzbroj, socio-technické modely a výstupné opatrenia). Stratégia typu Partner (hlavnými prostriedkami sú nápravné metódy a techniky pre racionalizáciu vecných záležitostí a pre humanizáciu záležitostí ľudí).