Ekonometrické experimenty s reálně-peněžními modely. - Kodera, Jan
Základná štruktúra peňažných sektorov makroekonomických modelov a hlavné väzby na reálny sektor ukázané na príklade dvoch postkeynesiánskych modelov. Prvý modely (makroekonomický model USA) je úplným makromodelom t.j. reálne-peňažný model so sektorom práce. Druhý je modelom ISLM, t.j. reálne-peňažný model zachytávajúci len trh tovaru a peňažný trh. Obidva modely sú základom počítačového programu.