Klasická teorie zaměstnanosti. - Holman, R.
Teória mzdového fondu - klasická krátkodobá teória zamestnanosti. Populačná teória - klasická dlhodobá teória zamestnanosti (T.R. Malthus). Stroje a nezamestnanosť, Marxova rezervná armáda. Sayov zákon - dopyt a ponuka.