Nobelova cena za ekonomii 1992 - Gary S. Becker. - Jonáš, Jiří
Beckerov prístup k analýze javov, ktoré boli ešte pred niekoľkými rokmi považované za oblasť mimo ekonomickej analýzy. Ekonómia diskriminácie. Ekonómia rodiny - alokácia obmedzených zdrojov v rámci rodiny, medzigeneračné vzťahy. Makroekonomické aspekty ekonómie rodiny. Ostatné Beckerove štúdie.