Konkrétne podnety na regionálne rozhodovanie neprichádzajú. Ústrední plánovači sa rekvalifikovali na hospodárskych stratégov. - Štefanovič, V.
Rôzne chápanie pojmu región, problém výkonnej moci v štáte. Politicko-správne hľadisko: revitalizácia predností jednotlivých častí krajiny, budovanie optimálnych väzieb lokálnych komparatívnych výhod s mezo- a makroekonomickou stratégiou. Okresné úrady, nedostatočná formulácia programov hospodárskeho a sociálneho rozvoja regiónu ako súčasti celku - štátu.