Finské bankovnictví. - Stanzelová, M.
Charakteristika fínskeho bankovníctva. Obchodné banky a depozitné banky. Postavenie bánk pri financovaní bytovej výstavby. Postupné odstraňovanie regulácie bankových činností. Vplyv hospodárskeho rozvoja na finančný trh. Racionalizačné opatrenia v bankovníctve. Potreba zaistenia stability finančného systému. Vplyv európskeho integračného procesu.