Inflácia koncom tohto roka až 30 perc. - Pekník, K.
Zo štúdie pripravovanej v rámci projektu Východná a stredná Európa 2000 pre ES krajinami V 4. Zvyšovanie spotrebiteľských cien, krátkodobé (namiesto systémových) opatrenia vlády SR, neujasnená stratégia rozvoja, politické hnutia. Nevyhnutný mechanizmus riadenej inflácie. V budúcich rokoch pokles miery inflácie a spotrebiteľských cien, v r. 2000 8 perc., podmienky.