Realistický pohľad na strednú a východnú Európu. Správa Hospodárskej komisie OSN pre Európu 1992/1993 prináša cenné podnety. - Figura, Ivan
V najnovšej správe o európskej ekonomike (pravidelne ju spracúva sekretariát HK OSN), v rámci najpálčivejších problémov hospodárstva kontinentu, analýzy procesu transformácie v bývalom východnom bloku. Hospodársky pokles, masová nezamestnanosť, inflácia. Zamietnutie šokovej terapie, podpora reálnosti v hospodárskej politike. Hospodárska pomoc Západu.