Podporiť malé a stredné podnikanie. O nových ekonomických opatreniach sa zhovárame s ministrom hospodárstva SR. - Kubečka, J.
Návrh opatrení na oživenie hospodárskej činnosti v podnikoch, ktoré majú perspektívu rozvoja poskytnutím úverov cez komerčné banky na preklenutie momentálneho nedostatku finančných prostriedkov, podporou proexportnej politiky, posilnením menových rezerv, vytváraním nových pracovných príležitostí podporou cestovného ruchu jeho propagáciou, privatizáciou, predajom zahraničným investorom. Konverzia - oddelenie výroby špeciálnej techniky od civilnej, ktorá sa sprivatizuje. Finančné a inštitucionálne nástroje. Zahraničné rozvojové programy (PHARE, RIPC, BIC atď.).