Privatizace podle ANCSA. - Maňas, Miroslav
Špecifikácia majetkových práv na základe zákona o vyrovnaní nárokov aľjašských domorodcov - ANCSA (Alaska Native Claims Settlement Act prijatý Kongresom USA v r. 1971). Motivácia pre ANCSA a zásady privatizačného postupu. Dôsledky privatizácie podľa ANCSA. Porovnanie s kupónovou privatizáciou v ČSFR.