Súčasná transformácia nepozná precedens. - Jackson, M.
Z vystúpení expertov na medzinárodnej konferencii (máj, Bratislava) - Európska hospodárska oblasť a višegrádske krajiny, ekonomické vzťahy. Neefektívne podniky žijú na úkor perspektívnych (M. Jackson Belgicko). Chýba selekcia trhu - prechodná adaptácia na užší trhový priestor môže ohroziť efektívne využitie zdrojov (F. Lemoine CEPII Paríž). Na oživenie slovenskej ekonomiky možno použiť len domáce zdroje (T. Vaško, Medzinár. inštitút pre aplikáciu systémových analýz Laxenburg Rakúsko). Spracoval J. Prosnan.