Finančný leasing. - Miková, Oľga
Charakteristika leasingu (prenájom). Operačný a finančný leasing. Finančný leasing sa obyčajne delí na priamy a nepriamy leasing. Subjekty vystupujúce pri leasingovej operácii (dodávateľ, prenajímateľ, nájomca). Zmluvy, ktoré sa vyskytujú pri finančnom leasingu (obchodná, leasingová a kúpna zmluva). Výhody a nevýhody leasingu.