Hlavní problém: Nedostatek kapitálu. Zákon o dani z příjmu teď již prakticky znemožňuje leasing nemovitostí. - Kříž, M.
Leasing - jeden z faktorov, ktorý napomáha oživeniu ekonomiky. Záujmy firiem podnikajúcich v tejto oblasti háji Asociácia leasingových spoločností ČR. Nesúhlas s niektorými zákonmi, ktoré ovplyvnili leasingové podnikanie. Leasing nehnuteľností je neprevádzateľný. Nedostatok vlastného kapitálu taktiež u bánk hlavným problémom.