Niektoré problémy vstupu zahraničného kapitálu do našej ekonomiky. - Vlachynský, Karol
Zahraničný kapitál vstupuje do jednotlivých regiónov výlučne s cieľom maximálneho zhodnotenia. Dve základné kritériá ekonomickej výhodnosti investovania: výnosnosť investície a jej rizikovosť. Faktory pôsobiace na výnosnosť zahraničného kapitálu. Faktory determinujúce rizikovosť pre zahraničný kapitál.