Začlenenie do ES sa odkladá. Transformácia bude dlhodobejší proces, ako sa javil pod dojmom revolučnej eufórie. - Roberts, G.G
Podstatné časti štúdie G.G. Robertsa z anglickej Bradford and Ilkey College a National Economic Research Associate prezentované na medzinárodnej konferencii - Európska hospodárska oblasť višegrádske krajiny; ekonomické vzťahy (máj, Bratislava). Príčiny oddialenia vstupu krajín Višegrádskej štvorky (V 4) do ES. Hranice voľného trhu. Rozvoj vzájomných vzťahov V 4, scenáre rozvoja krajín strednej Európy (pesimistický, optimistický), riziká dlhodobejšej hospodárskej stagnácie.