Vlastnictví. 2. - Nesnídal, Jiří
Ústavné princípy vlastníckeho práva, uvedené v Listine základných práv a slobôd, sú konkretizované v jednotlivých ustanoveniach občianskeho zákonníka. Občianskoprávne poňatie. Právo vec vlastniť a právo vec užívať. Povinnosti a záväzky vyplývajúce z vlastníctva. Rovnoprávnosť vlastníkov a právo na ochranu.