Majstrovský list. Technika práce. Prevádzková prax. Riadenie ľudí.
V oblasti vzdelávania na odborných školách v SRN nedostatok záujemcov o funkciu vzdelávateľov. Zaostávanie k praxi sa viažúce vzdelávanie má nepriaznivé dopady na hospodárstvo. Smernice na ochranu proti nim a ekologickú likvidáciu. Výrobné náklady - predchádzanie ich zvyšovaniu a šetrenie. Výpočet a kalkulácia nákladov prevádzky stroja. Nový systém riadenia výrobných/prevádzkových prostriedkov BMV (Betriebsmittel-Verwaltungssystem). Popis výhod nového softwarového systému.