Telekomunikácie na začiatku obnovy. Peniaze na zlepšenie prenosu informácií sú už za dverami.
Dodavateľské úvery a pôžičky od medzinárodných bánk na digitalizáciu telekomunikačnej siete Slovenska, projekty na r. 1992-2000. Majoritný (51 perc.) podiel štátu (v Česku i Slovensku) v budúcich účastinných spoločnostiach telekomunikácií. Do jesene 1993 na Slovensku medzinárodná telekomunikačná ústredňa.