Majstrovský list. Technika práce. Prevádzková prax. Riadenie ľudí.
Nové organizačné formy. Skupinové technológie (samostatné výrobné ostrovčeky) - znaky továrne budúcnosti. Zabránenie výpadkom strojov. Koncept TPM - Total Productive Maintenance zapája do procesu údržby strojov všetkých spolupracovníkov. Porovnanie TPM a TQC (Total Quality Control). Výroky špičkového manažéra firmy Toyota o plytvaní časom a časových stratách. Výpočet mzdovej sadzby pre pomocné práce. Výpočet krycieho príspevku.